social media: Cum ne afectează sănătatea mintală și bunăstarea?

social media: Cum ne afectează sănătatea mintală și bunăstarea?

În 2012, Medical News Today.

Un studiu mai recent, condus de psihiatrul social Ethan Cross de la Universitatea din Michigan, a constatat că.

Dar sunt astfel de afirmații exagerate? Sau ar trebui să ne limităm utilizarea social media? Știri medicale de astăzi analizează dovezile.

Ce este social media?

În esență, social media definește o serie de site -uri de internet care permit oamenilor din întreaga lume să interacționeze. Aceasta poate fi prin discuții, fotografii, video și audio.

este principalul site de rețea socială, cu peste 1,2 miliarde de utilizatori activi globali în fiecare lună. Popularitatea site -ului este urmată îndeaproape de MySpace, și Bebo.

În medie, americanii au petrecut 7,6 ore pe lună folosind social media, majoritatea persoanelor accesând site -urile de rețele sociale prin telefoane mobile.

, dar ce ne atrage către social media?

La sfârșitul anilor 1980, primul furnizor de servicii de internet de apelare comercială (ISP) a fost lansat în SUA. Tehnologia de internet a avansat cu siguranță în ultimii 25 de ani, atât de mult încât cuvintele „dial-up” fac ca majoritatea oamenilor să crească.

Desigur, una dintre principalele atracții pentru conectarea la internet a fost și este totuși capacitatea de a se conecta mai bine cu lumea din jurul nostru. De exemplu, internetul ne -a permis să trimitem e -mailuri ca o alternativă la procesul în timp util de trimitere a scrisorilor prin e -mail. Social media s -a bazat pe această premisă.

Acest lucru rezumă ceea ce majoritatea site -urilor de rețele sociale se străduiesc să obțină și nu există nici o îndoială că publicul larg a cedat lumii social media, poate puțin prea mult.

dependență de social media

Cu toții avem propriile noastre motive pentru utilizarea social media. Unii dintre noi le place să navigheze la actualizările și fotografiile altor persoane, în timp ce alții folosesc site -urile ca o modalitate de a -și evada emoțiile. Dar, potrivit Dr. Shannon M. Rauch, de la Universitatea Benedictină din Mesa, AZ, unul dintre motivele principale pentru care folosim media socială este pentru auto-distracție și ameliorare.

„Prin urmare, social media oferă o întărire de fiecare dată când o persoană se conectează”, spune ea.

„Pentru cei care postează actualizări de stare, întăririle continuă să vină sub formă de comentarii de susținere și„ like -uri ”. Și, desigur, știm că comportamentele constant întărite se vor repeta, astfel încât devine greu pentru o persoană care a dezvoltat acest obicei pentru a se opri pur și simplu. ”

(BFA).

Ceea ce este interesant este faptul că cercetătorii au descoperit că persoanele care sunt mai anxioase și mai nesigure din punct de vedere social au mai multe șanse să utilizeze site -ul de rețea socială.

Anul trecut, Medical News a raportat astăzi un studiu care a furnizat un Potențial

și bunăstare?

Impactul negativ al social media

În 2012, Anxiety UK a efectuat un sondaj asupra utilizării rețelelor de socializare și a efectelor sale asupra emoțiilor.

Sondajul a constatat că 53% dintre participanți au spus că site -urile de socializare și -au schimbat comportamentul, în timp ce 51% dintre aceștia au spus că schimbarea a fost negativă.

Cei care au spus că viața lor a fost agravată prin utilizarea rețelelor de socializare au raportat, de asemenea, să se simtă mai puțin încrezători atunci când și -au comparat realizările împotriva prietenilor lor.

„Această problemă a câștigat cu siguranță o atenție recentă”, spune dr. Rauch. „Știm că mulți oameni de pe site -urile de socializare prezintă adesea versiuni idealizate ale vieții lor, ceea ce îi determină pe alții să facă comparații sociale în sus, ceea ce poate duce la emoții negative.”

Mai mult, sondajul a relevat că două treimi din Participanții au raportat dificultăți de relaxare și somn după ce au folosit site -urile, în timp ce 55% au spus că se simt „îngrijorați sau inconfortabili” atunci când nu au putut să se conecteze la conturile lor de socializare.

pentru persoanele care au deja un nivel ridicat de anxietate.

O altă preocupare cu privire la utilizarea rețelelor de socializare este intimidarea cibernetică. Așa cum parazitol crema am spus mai devreme în această caracteristică, majoritatea utilizatorilor de rețele sociale au vârsta sub 30 de ani, iar majoritatea sunt adolescenți.

în funcție de suficient este suficient (EIE) – o organizație care își propune să facă utilizarea internetului mai sigură pentru copii și familii – 95% dintre adolescenții care folosesc social media au asistat la forme de cyberbullying pe site -urile de rețele sociale și 33% au fost victime ale intimidării cibernetice.

Dar Dr. Rauch consideră că nu este pur și simplu utilizarea rețelelor de socializare care scapă de sub control, ci nevoia noastră de a fi conectate electronic în permanență.

ea adaugă:

„Cred că părinții ar trebui să fie conștienți de faptul că copiii lor adolescenți trăiesc într -un moment în care sunt în mod constant„ porniți ”și conectați.

Aș încuraja orice părinte să exploreze modalități de a încuraja sau chiar de a mandat timpul „oprit”, nu doar departe de site -urile de socializare, ci departe de dispozitive. Acesta este probabil un sfat bun pentru noi toți. ”

Deși multe studii indică impactul negativ al social media asupra sănătății mintale și bunăstării, unii cercetători spun că ar putea avea efectul opus. Site -urile de rețele sociale ar putea fi un instrument util în identificarea persoanelor cu probleme de sănătate mintală.

Anul trecut, știri medicale astăzi.

Un alt studiu, de la Universitatea din California San Diego (UCSD), sugerează că utilizarea social media poate chiar să răspândească fericirea. Echipa de cercetare, condusă de James Fowler de la Școala de Medicină de la UCSD, a constatat că actualizările de statut fericit încurajează alți utilizatori să posteze singuri actualizări de statut.

„Studiul nostru sugerează că oamenii nu aleg doar alți oameni ca ei înșiși să se asocieze, ci să provoace de fapt expresiile emoționale ale prietenilor lor să se schimbe”, spune Fowler.

„Avem suficientă putere în acest set de date pentru a arăta că expresiile emoționale se răspândesc online și, de asemenea, că expresiile pozitive se răspândesc mai mult decât negativ.”

De fapt, cercetătorii consideră că această răspândire virală a fericirii este atât de puternică încât, dacă este mărită, ar putea declanșa o „epidemie de bunăstare”. Într -o persoană se răspândește și provoacă o schimbare la mulți, atunci putem subestima dramatic eficacitatea eforturilor de îmbunătățire a sănătății mentale și fizice. ”

În general, se pare că efectele exacte ale social media asupra sănătății noastre mintale și a bunăstării noastre rămân de văzut. Dar un lucru este sigur; Utilizarea noastră de site -uri de rețele sociale este puțin probabil să se estompeze oricând în curând.

  • Sănătate mintală
  • Psihologie/Psihiatrie

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică, și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .